srbeng
B2B Login
O nama


Teltonika je osnovana 1998. godine sa sedištem u Litvaniji. U poslednjih 20 godina ambicioznog rada, kompanija je postala vodeći proizvođač geolokacijskih rešenja sa preko 750 zaposlenih širom sveta u 8 različitih zemalja. Kao jedan od prvih međunarodnih proizvođača hardvera i softvera za satelitsko praćenje, sa sopstvenim R&D i proizvodnim kapacitetima, Teltonika je postala priznati lider na tržištu u oblasti 2G/3G/4G ćelijskih mrežnih rutera (GSM) i GPS trekera.

Teltonika je koncentrisala svoj portfolio proizvoda u tri različite oblasti stručnosti:

     - Umrežavanje (ćelijski GSM mrežni ruteri)
     - Praćenje vozila, imovine i ličnosti (GPS tragača)
     - Internet stvari (IoT)

Trenutno Teltonika nudi više od 100 uređaja za praćenje objekata, a do sada je prodala više od 8 miliona uređaja širom sveta.


PRAĆENJE VOZILA, IMOVINE I LIČNOSTI (GPS tragači)
Uređaji za praćenje su autonomni personalni uređaji za praćenje sa GNSS, GSM i Bluetooth vezom. Dizajnirani su za praćenje ljudi, kućnih ljubimaca, automobila i motocikala, kontrolu zaposlenih itd. IP67 vodootporno kućište im obezbeđuje spoljašnju upotrebu u teškim uslovima, a veliki kapacitet baterije proširuje im domet upotrebe.

Napredni mali trekeri i profesionalni uređaji sa internim GSM i GNSS antenama visokog pojačanja, sposobni su da prikupljaju koordinate i druge korisne podatke i prenose ih preko GSM mreže na geolokacijske servere. Ovaj tip uređaja sposoban je da obavlja više zadataka, kao što je na primer praćenje statusa motora, kontrolu otvaranja vrata, nadzor pumpe za gorivo, startovanje i temperaturu motora, temperaturu unutar kargo dela vozila …

Easy Trackers su dizajnirani kao plug and play tragači sa GNSS, GSM i Bluetooth i/ili OBD vezom. Savršeno su pogodni za praćenje lakih vozila u aplikacijama kao što su kurirska dostava, iznajmljivanje i lizing automobila, telematika osiguranja i sve ostalo gde je neophodna jednostavna integracija.


UMREŽAVANJE
RutOS je Teltonikin objedinjeni operativni sistem rutera i osnovna komponenta svih Teltonika mrežnih proizvoda. Više od 10 godina razvoja učinilo je da RutOS dostigne najviše industrijske standarde. Višestruke funkcije daljinskog nadzora i kontrole su neodvojivi deo RutOS-a, stavljajući sve Teltonika mrežne proizvode u grupu uređaja kojima se lako može upravljati. Ovaj Open-source OpenWrt baziran operativni sistem otvorenog koda, zajedno sa kompletnom softverskom dokumentacijom omogućava lak budući razvoj korisniku prilagođenih rešenja, kao i brzu integraciju sa drugim platformama i dodavanje novih funkcionalnosti.


IoT
Ogromno znanje u istraživanju i razvoju mobilnih GPS tragača i 2G/3G/4G celularnih GSM mrežnih rutera omogućava Teltonici jedinstvenu poziciju da razmišlja kao najiskusniji programer IoT/M2M uređaja. Zapravo, skoro sav kompanijski posao i jeste IoT, tako da se može reći da je Teltonika jedna od svega nekoliko kompanija na svetu sa 20+ godina iskustva u IoT-u!