srbeng
B2B Login
O nama


PROVISION-ISR je izraelska kompanija, lider na polju CCTV opreme. Od svog nastanka, a sticajem geopolitičkih okolnosti, Izrael je morao rapidno razvijati sve aspekte unutrašnje bezbednosti, a zbog čega je vrlo brzo postao apsolutni lider u ovom domenu. Izraelski proizvođači bezbednosne opreme imaju iskustva iz raznih oblasti, uključujući upravljanje hitnim slučajevima, sajber-bezbednost, obaveštajne aktivnosti, zaštitu kritične infrastrukture, pametne gradove…


Posebno rasprostranjena su najsavremenija CCTV rešenja, na čijem polju je Provision-ISR jedan od vodećih vendora. Trenutno, Provision-ISR ima filijale i ekskluzivne distributere u više od 40 zemalja širom sveta.

CCTV je ključna komponenta održavanja javne bezbednosti u mnogim različitim vrstama objekata, uključujući maloprodajne objekte, poslovne prostore, banke ali i kritičnu infrastrukturu jednog grada ili države. Nažalost, pošto su snimci nadzora sve više povezani sa internetom stvari, ovi sistemi postaju I glavne mete za prevarante.


“Nano Agent” je fabrički implementirani sistem zaštite (embedded runtime protection system) koji pruža sigurnost od različitih vrsta pretnji, kao što su otmice (hijacking) tabele uvoza ili toka kontrole, oštećenja tabele uvoza ili izmena u kontroloma i pravima pristupa. “Nano Agent” osigurava potpunu zaštitu firmvera, bez ikakvih negativnih uticaja na samu funkcionalnost hardvera.


Današnje CCTV kamere efikasno deluju kao mini računari sa sopstvenim operativnim sistemima, programima, mrežama i radio frekvencijskim (RF) interfejsima. Zbog toga, one su “otvorene” za skoro konstantne pokušaje hakovanja. Iako na oko banalan, jedan od najčešćih problema je taj što krajnji korisnici veoma često nastavljaju da koriste fabrička/podrazumevana korisnička imena i lozinke dugo posle instalacije i puštanja sistema u rad, a čime se otvaraju vrata čak i najslabijim “hakerima”. Tradicionalne CCTV kamere nemaju dovoljnu sigurnost, čak ni sa jakom lozinkom.


Zašto bi neko želeo da hakuje CCTV kameru? Kriminalci će možda želeti da dobiju pristup kontrolama kamere kako bi videli aktivnost koju kamera snima, isključili kameru, usmerili je u novom pravcu, izmenili fotografije i povezane podatke ili je jednostavno uključili i isključili. Pored toga, pošto je to mrežni uređaj, jednom kompromitovan, može se koristiti i za indirektni pristup ostalim, privatnim, informacijama na mreži kompanije, omogućavajući na primer hakerima da u kompanijsku mrežu ubace botnet-ove ili “rudare” kriptovalute.


Prema rečima Ami Finera, potpredsednika prodaje u Provision-ISR, pokazalo se širom sveta, da čak i kompanije sa najznačajnijim tržišnim udelima na CCTV tržištu, imaju kritične ranjivosti u svojim proizvodima. Ovo je dokazano tačno, aglavni razlog leži u činjenici da IP kamere obično u sebi imaju malo prostora za konvencionalni bezbednosni softver, prvenstveno zbog sopstvene niske procesorske snage. Provision-ISR nastoji da u ovom smislu, veoma visoko postavi letvicu, obezbeđujući potrošačima potpuno bezbednu CCTV opremu. Za to je neophodno 100% pouzdano i optimizovano rešenje za pretnje sa veoma malim otiskom/tragom, a to nam omogućava korišćenje Check Point programa.


Check Point je snažno bezbednosno end-to end rešenje koje uključuje identifikaciju bezbednosnih problema firmvera, ojačavanje uređaja zaštitom tokom izvršavanja i kontrolu uređaja pomoću detaljnih pravila. Check Point Softvare poseduje svu neophodnu tehnologiju zaštite IoT uređaja od sajber napada. Check Point rešenje pod nazivom “Quantum IoT Protect” nudi zaštitu i od najsofisticiranijih napada pete generacije za sve vrste IoT uređaje, uključujući tu i IP kamere (kao što su Provision-ISR), ruteri, medicinski uređaji ali i industrijski kontroleri različitih namena.