srbeng
B2B Login
O nama


Osnovan 1998. godine u Nemačkoj, Intenso je prvobitno bio usmeren na prodaju CD-ova vrhunskog kvaliteta, a kasnije i na DVD-ijeve i BluRay prazne diskove. Veoma brzo, Intenso je postao vodeći evropski brend među proizvođačima medija za skladištenje podataka.

Od 2005. godine, pored medija za skladištenje, asortiman proizvoda je proširen dodavanjem prvo USB stick memorija i memorijskih kartica, a u narednim godinama i hard diskova od 2.5 "i 3.5", SSD i DRAM.

Tokom 2007. godine, Intenso se usmerio više na elektronske uređaje široke potrošnje tako da su se među proizvodima kompanije našli MP3 i MP4 plejeri, kao i digitalni ramovi za slike. U 2014. godini, Intenso je u svoju ponudu uključio i power bank eksterne baterije raznih kapaciteta.


SSD

SSD SATA III High Performance, nudi brzinu i efikasnost za svakodnevnu kućnu upotrebu, kao i za mnogo sati igranja igrica. Zahvaljujući izvanrednoj brzini prenosa, vreme pristupa - read/write proces - je znatno smanjeno. Uz veličinu SSD-a od 2.5 inča ili manje, laptopovi i PC računari se mogu lako nadograditi SSD-ovima visokih performansi.

Pouzdan SSD u metalnom kućištu visokog kvaliteta je savršen prijatelj kod kuće, na odmoru ili poslovnom putovanju. Uzimajući u obzir da je njegova veličina 90 x 54 x 9 mm i težina samo 50 g, vrlo je zgodan za upotrebu i lako se može nositi svuda sa sobom.


Hard diskovi

Intenso Memory Drive izgleda elegantno, ima veliku brzinu prenosa i mnogo prostora za skladištenje u malom formatu. Ovaj proizvod je najbolji izbor u situacijama kada je potreban proizvod sa dobrim odnosom cene i performansi.

Na Memory Play eksterni hard drajv od 2.5" mogu da stanu sve Vaše omiljene emisije i filmovi, zahvalujući čemu imate mogućnost kreiranja sopstvene lične medijske biblioteke koju možete da povežete sa bilo kojim televizijskim aparatom ili satelitskim prijemnikom sa PVR funkcijom za lako emitovanje.

Sa Intenso External Hard Drive Kit, dobijate ceo paket za eksterni hard drajv koji možete lako sklopiti u samo 4 koraka. Kućište možete otvoriti u bilo kom trenutku i zameniti hard disk novim SATA drajvom. Na taj način, External Hard Drive Kit obezbeđuje sve preduslove za eksterni hard disk, koji se može koristiti na fleksibilan način i prema sopstvenoj želji. Jako kućište može da podnese veliki broj otvaranja i zahvaljujući svom jednostavnom crnom dizajnu, vizuelno se uklapa u bilo koju sredinu.


Power Bank eksterne baterije

Tanka power bank eksterna baterija sadrži integrisani kabl tipa C, koji se direktno može povezati sa pametnim telefonom. Zahvaljujući postojećem USB portu, moguće je povezati bilo koji kabl za punjenje. Za svoju funkcionalnost i dizajn proizvod S10000-C je 2017. godine nagrađen prestižnom Red Dot Design Award.


USB stick memorija

Intenso USB fleš drajvovi zapravo imaju veći broj različitih serija – ukupno 13. U trenutku pisanja ovog teksta, dostupni su uređaji kapaciteta do 512GB.


Memorijske kartice

U svojoj ponudi premijum i profesionalnih memorijskih kartica, od SD do mikro SD kartica, Inteso memorijske kartice su u ovom trenutku dostupne u veličinama do 512GB.

Red Dot Award Product Design svake godine bira najbolje proizvode . U 2018. godini, dizajneri i proizvođači iz 59 zemalja prijavili su na ovo takmičenje više od 6.300 proizvoda ali je te godine Intenso nagrađen za Power bank eksternu memoriju i eksterni SSD.