srbeng
B2B Login
O nama


Početkom 1980-ih, gospodin Čet Pipkin osnovao je Belkin u domu svojih roditelja u Havthornu, (Kalifornija). Firma se bavila proizvodnjom kompjuterskih kablova za tada novo tržište personalnih računara i tehničke opreme. Tokom 1990-ih, Belkin u svoj portfolio proizvoda dodaje prenaponske zaštite i USB uređaje za skladištenje podataka. Sa početkom 2000-ih, Belkin u portfolio dodaje i dodatke za pametne uređaje - punjače i kablove za povezivanje.

Tokom 2012. godine, Belkin je lansirao brend VeMo – liniju proizvoda za pametne kuće (smart home), a sledeće godine preuzima od Cisco Systema njihovu poslovnu jedinicu za kućno umrežavanje, uključujući brend i liniju proizvoda kompanije Linksys.


Kombinacija opsežnog istraživanja i razvoja, više od četiri decenije iskustva i rigorozna, sveobuhvatna kontrola proizvodnih procesa, omogućavaju Belkinu kontinuirano postizanje najviših standarda po pitanju kvalitetu proizvoda. Danas, Belkin je lider na tržištu dodatne opreme, isporučujući uređaje za napajanje, zaštitu, povezivanje, audio, bezbednost, kao i rešenja za automatizaciju doma za širok spektar potrošačke elektronike i poslovnog okruženja.


Dizajnirani i projektovani u USA, a prodavani u više od 50 zemalja širom sveta, Belkinovi proizvodi pomažu ljudima da koriste nove tehnologije, bilo kod kuće, na poslu ili vani u novim avanturama.


Belkin tim u Los Anđelesu pažljivo dizajnira svaki proizvod tako da bude inovativan, pouzdan i lak za upotrebu. Takva posvećenosti detaljima donela je Belkinu preko 130 nagrada, uključujući više od 30 CES nagrada za inovacije i skoro 50 međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu.


2018. godine Belkin International se spojio sa Foxconn Interconnect Technology kako bi ojačao svoj globalni uticaj i ostao zauvek inspirisan ljudima i planetom na kojoj živimo.