srbeng
B2B Login
O nama


Belden Incorporated je vodeći američki proizvođač mrežnih i kablovskih proizvoda.

Kao jedan od najvećih proizvođača elektronskih kablova veoma velike brzine protoka. Beldenovi kablovi se koriste prvenstveno za industrijske i poslovne svrhe, ali i radi prenosa i distribucije različitih drugih signala pa i za upotrebu u najsurovijim atmosferskim uslovima.

Belden® nudi preko 3000 kablova i komponenti za povezivanje (uključujući i optička vlakna) za primenu u računarskim mrežama, CATV-u, industriji i sigurnosnim sistemima.

Obzirom da kompanija sama dizajnira i proizvodi veliki spektar različitih kablovskih rešenja, njena posebna dodatna vrednost leži u činjenici da je u stanju da ponudi potpuno prilagođeno rešenje prema konkretnim, specifičnim potrebama kupca.

Ekskluzivni, patentiran dizajn proizvoda Beldfoil®kompanije Belden je zahvaljujući svojoj aluminijumsko/poliesterskoj foliji, bio prvi zaštitni oklop koji je pružio 100%-nu kablovsku zaštitu od zračenja i mešanja audio i radio frekvencija.


Strukturna kablovska rešenja

Belden pruža rešenja za prenos signala za praktično sve zone preduzeća - od ulaza u zgradu, svake pojedinačne kancelarije i radne stanice, sala za sastanke i konferencijskih sala, sve do data centara i prostorija za upravljanje objektom i kontrolu sigurnosnog sistema.

Belden IBDN ultra high density (HD) bakarni proizvodi, omogućavaju protoke od 1G, 10G, 40G ili 100G, mogu da podrže visoku frekvenciju, veoma su jaki i izuzetno se lako povezuju. Rešenja FiberExpress® Ultra Solutions predstavljaju kompletne end-to-end kablovske sisteme koji podržavaju i centralizovanu i FTTD (optika do stola) topologiju.


Rešenja za data centre

Kao industrijski lider sa obimnim portfolijom bakarnih i optičkih kablovskih sistema i sistema za povezivanje, proizvodni asortiman kompanije Belden obuhvata i proizvode specifične za data centre, kao što su ormari, PDU uređaji i Intelligent Patching (Belden PatchPro®).

Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u radu sa mrežama preduzeća i data centara, kompanija Belden nudi procese planiranja infrastrukturnih mreža, njihovog puštanja u rad, kao i postinstalacione procese, koji doprinose povećanju aktivnog vremena i sigurnosti, i smanjuju radne troškove i kapitalne rashode.


Industrijski kablovi

Dizajnirani tako da omogućavaju pouzdanu komunikaciju između poslovnog sedišta i fabrike, rukovodstva i zaposlenih i svih njihovih sektora međusobno, industrijski kablovi kompanije Belden su visoko kvalitetna rešenja za primenu u industriji.


Komercijalni audio/video (AV) proizvodi

Belden je broj jedan proizvođač kablovskih sistema koji istovremeno nudi inovativne proizvode, tehničko znanje i stručnost i svetsku distributivnu mrežu koja može da ispuni apsolutno sve audio/video zahteve.

Komercijalni audio/video (AV) proizvodi su dizajnirani za upotrebu u kontroli rasvete i energetskom menadžmentu u tržnim centrima, aerodromima, salama za sastanke, obrazovnim, zdravstvenim ustanovama itd.


Kablovi za prenos i emitovanje TV signala

Belden proizvodi nude najbolje performanse i u kritičnim oblastima (gde se kablovi vuku, savijaju i gnječe) i u stalnim studijskim instalacijama (gde je sa druge strane najpotrebnija dugotrajnost). Belden kablovi su važna veza u prenosu i emitovanju TV signala putem mreže i kablovskog sistema. Zbog toga se koriste u najvećimi svetskim medijskim sistemi kao što su npr. BBC, CNN, NBC, NOB, ZDF, filmskim studijima - Lucas film ali i u korporativnim radiodifuznim sistemima - USA Today, Merrill Lynch.