srbeng
B2B Login
O nama


APC by Schneider Electric, u prošlosti poznatiji samo kao APC (American Power Conversion), je globalni lider u rešenjima za kritična i besprekidna napajanja (UPS), kao i rešenjima i opremi fizičke infrastrukture DATA centara. Schneider Electric 2007. godine preuzima američki APC i spaja ga sa svojom ćerka kompanijom MGE UPS Systems, formirajući posebnu poslovnu jedinicu, koja kasnije dobija naziv „Schneider Electric's IT Business Unit“.

Nastala u garaži davne 1981 godine a izgrađena na tehnološkoj nadmoći u oblastima jednofazne zaštite fizičke IT infrastrukture, kompanija APC (American Power Conversion) je još početkom 2000-ih godina postala globalni lider u rešenjima kritičnih napajanja i hlađenja i infrastrukture DATA centara.

APC obezbeđuje zaštitu protiv glavnih uzroka gubljenja električnog napona i problemima sa kvalitetom napajanja i kritičnim temperaturama. Kao globalni lider u NCPI (Network Critical Phyisical Infrastructure) odnosno mrežnim kritičnim situacijama APC postavlja standarde u industriji ovog tipa kada je u pitanju kvalitet i veliki broj inovacija. Za skoro četiri decenije APC je postavio industrijske standarde za pouzdanost i snagu fizičke IT infrastrukture.

Nakon više decenijskog liderstva na tržištu UPS uređaja, sada APC by Schneider Electric nastavlja da nosi titulu apsolutnog globalnog lidera na polju uređaja za neprekidno napajanje (UPS), i predstavlja prvi izbor dobavljača kada se radi o infrastrukturnim rešenjima za Server sale i Data centre.

APC by Schneider Electric ima potpisana strateška partnerstva sa skoro svim svetskim liderima na polju mrežne opreme i data centara – Cisco, Nutanix, NetApp, Lenovo, Belden, IBM, Microsoft, Dell, VMware, HP, Intel...


Uređaji za neprekidno napajanje

APC je svetski lider u proizvodnji stabilisanih izvora neprekidnih napajanja, počevši od malih kućnih okruženja, preko uređaja u IT sektoru, sve do najvećih industrijskih kompleksa.

Nagrađivani APC Smart-UPS je na svetu najpopularniji uređaj za neprekidno napajanje - za servere i računarske mreže. Pored već dobro poznate pouzdanosti i upravljivosti, Smart-UPS uređaji su izuzetno efikasni na niskim, srednjim i visokim nivoima opterećenja, što ih čini idealnim za današnje multi-core i virtualizovane servere sa promenljivim nivoima opterećenja.

3-fazna zaštita napajanja UPS uređaja rešava uvek aktuelne energetske izazove, dok istovremeno postavlja standarde kvaliteta i inovacija, sa potpuno integrisanim rešenjima za računarske mreže, data centre, kritične sisteme i/ili industrijske i proizvodne procese.


Rek ormari i uređaji za distribuciju napajanja (PDU)

Današnji serveri i računarske mreže velike gustine, zahtevaju i kvalitetne rek ormare koji mogu da prihvate različite vrste opremu i istovremeno podrže upravljanje istim. Sa efikasnim i fleksibilnim dizajnom, NetShelter kućišta . predstavljauju jedno od najboljih rešenja u svojoj klasi, koji uz standardne uz olakšanu instalaciju i brzina primene, nude i blisku integraciju sa celom linijom komponenata Schneider Electric InfraStruxure ™ uređaja.

PDU uređaji (za distribuciju napajanja), zajedno sa NetShelter kućištima, omogućavaju precizan nadzor, kontrolu i upravljanje napajanjima ugrađene opreme.

Hlađenje data centara

Sa visokoefikasnim vazdušnim ekonomajzerima za velike DATA centre, energetski efikasnim hlađenjem rekova i zona male i velike gustine i mogućnošću upravljanja protokom vazduha kroz redove, rekove i hotspotove, APC by Schneider Electrics obezbeđuje rešenja za hlađenje IT opreme u svim sredinama, od mrežnih ormara do data centara.


Prenaponska zaštita

SurgeArrest Essential – proizvodi iz ove serije predstavljaju osnovnu zaštitu od strujnih udara kako za računare, tako i za sve ostale elektronske uređaje

APC SurgeArrest Home/Office series obezbeđuje profesionalnu zaštitu od velikih naponskih skokova i namenjeni su prventsveno računarima ali i ostalim kućnim i kancelarijskim uređajima.

SurgeArrest® Performance series obezbeđuje najviši nivo zaštite od naponskih udara za profesionalne računare, vrhunsku elektroniku i ostalu sofisticiranu opremu.

ProtectNet family samostojećih supresora napona, štiti pojedinačne linije podataka, uključujući telefonske i mrežne linije, koaksijalne kablove i još mnogo toga.


Regulatori napona

Osetljiva elektronska oprema može biti kontinualno zaštićena kako od niskog napona tako od i prenapona uz pomoć APC Line-R automatskog regulatora napona. Line-R ne samo da kontinualno podešava i obezbeđuje siguran nivo napona, već pruža i zaštitu od prenapona u slučaju električnih udara – pa čak i od udara munje.


Uređaji za praćenje bezbednosti i uslova okruženja u data centrima

NetBotz uređaji zahvaljujući mogućnosti integrisane nadzorne, senzorske i kontrole pristupa, poboljšavaju i olakšavaju fiziču zaštitu server soba i data centara. Napravljen su tako da IT profesionalcima obezbede vidljivost i praćenje parametara koji su neophodni u borbi protiv kako fizičkih tako i pretnji iz okruženja za server sale i data centre. Primer svakodnevnih pretnji su: visoka temperatura i/ili vlažnost, curenje vode, dim i požar, ali isto tako i krađe ili slučajne greške osoba koje imaju pristup fizičkoj infrastrukturi.