srbeng
B2B Login
O nama


Allied Telesis (poznat i kao Allied Telesyn) je japanska telekomunikaciona kompanija koja se bavi proizvodnjom opreme za mrežne infrastrukture. Osnovana 1987. kompanija je globalni provajder pouzdanih mrežnih rešenja za Ethernet i IP pristup i industrijski je lider u postavljanju IP triple-play mreža preko bakarne ili optičke infrastrukture.

Sa razvojnim centrima u 4 različite zemlje, Allied Telesis grupa se sastoji od 36 kompanija lociranih u 21 zemlji širom sveta. Preko 100.000 instaliranih sistema do danas, pozicioniralo je kompaniju kao lidera u end-to-end mrežnim rešenjima za velika preduzeća, državnu upravu, obrazovanje i kritičnu infrastrukturu. Svi proizvodi kompanije su izrađeni u sopstvenim pogonima i pod rigoroznom kontrolom kvaliteta.

Više od 30 godina Allied Telesis pruža ekonomična i pouzdana end-to-end mrežna rešenja koja se oslanjaju na inovativne proizvode za IP video nadzor, pametne gradove, industrijski IoT, softverski definisane mreže i naprednu mrežnu kontrolu i bezbednosna rešenja.

Iz samog naziva kompanije mogu se videti i njene najvažnije vrednosti: allied - ujedinjen i telesis - napredak.


SVIČEVI
Allied Telesis razvija i proizvodi opremu i uređaje visokih performansi, izuzetnog kvaliteta, spremne za izazove budućnosti. Proizvodi Allied Telesis-a ispunjavaju zahteve velikih preduzeća, njihovih filijala, privatnih mreža u oblaku kao i svih ostalih poslovnih korisnika.

SwitchBlade® i xSeries svičevi sa AlliedWare Plus™ opertivnim sistemom, pružaju skalabilna i raznovrsna rešenja za komutaciju “from the edge to the core”. Allied Telesis Management Framework (AMF) i najnoviji softver “Vista manager” sa ugrađenim GUI pristupom, smanjuje operativne troškove ovih svičeva i pojednostavljuje kontrolu i automatizaciju mreže u svakodnevnim zadacima.

Pored neupravljivih i WebSmart svičeva za mala i srednja preduzeća, u portfoliju Allied Telesis-a možete pronaći i druge vrhunske proizvode, kao što su proizvodi za rad u širokom temperaturnom opsegu (za industrijske primene) ili svičeve koji mogu naći primenu u data centrima.


MEDIJA KONVERTERI I TRANSIVERI
Allied Telesis medija konverteri omogućavaju korisnicima da drže korak sa sve naprednijom tehnologijom i integrišu uređaje visokog propusnog opsega u mrežu bez promene celokupne mrežne infrastrukture.

Od samostalnih jedinica do kompletnih rešenja zasnovanih na blade šasiji, Allied Telesis medija konverteri su visoko konfigurabilni kako bi zadovoljili veliki broj mogućih upotreba. U ponudi je i široki spektar transivera, kako bi se obezbedila puna fleksibilnost za proširenje mreže prema vrsti medija, brzini i/ili udaljenosti.

Pored standardnog asortimana medija konvertera i transivera, Allied Telesis takođe isporučuje kupcima i medija konvertere i transivere za rad u širokom temperaturnom opsegu (za industrijske primene).


MREŽNE KARTICE (Network Interface Cards)
Kao svetski lider u proizvodnji optičkih mrežnih interfejs kartica, Allied Telesis nastavlja da nudi kartice najvišeg kvaliteta po veoma konkurentnim cenama. Sve Allied Telesis serverske mrežne kartice su kvalifikovane za Citrix, VMware i Microsoft Hyper-V.

Allied Telesis mrežne karte sa kontinuiranim proširenjem portfolija mogu povezivati desktop računare, laptopove, servere i klijente koji koriste resurse smeštene unutar centralnog servera brzinama do 10 GB.

JEDINSTVENO UPRAVLJANJE PRETNJAMA (Unified Threat Management)
Allied Telesis-ov fire-wall za jedinstveno upravljanje pretnjama (UTM) je idealna integrisana bezbednosna platforma za moderna preduzeća. Snažna sistemska zaštita od pretnji je kombinovana sa rutiranjem i komutacijom, kako bi se obezbedilo inovativno rešenje visokih performansi.

BEŽIČNA OPREMA 
Allied Telesis proizvodi i bežična rešenja u formatu koji može odgovarati poslovnom okruženju bilo koje veličine.

Najvažnije odlike Allied Telesis bežičnih rešenja su:

-Besprekorni istovremeni roming kroz jednokanalni i višekanalni bežični prenos na istoj bežičnoj tački za maksimalnu pokrivenost

-Jednostavno upravljanje mrežom kroz automatizovanu optimizaciju signala za najbolju pokrivenost bez potrebe za fizičkim pristupom opremi

-Brza implementacija opreme, proširenje postojeće bežične mreže bez potrebe za planiranjem dodatnih frekvencijskih kanala i bez dodatnih kablova